Viena are o lungă tradiție în cafea, cu prima cafenea fiind deschis ă aici în 1685. Mai recent, din 2011, cultură cafenelelor din Viena este clasificată că moștenire culturală intangibilă în patrimoniul UNESCO. E greu să nimerești prost în vreo cafenea în Viena , însă sunt unele absolut de neratat. Toate au cafea bună , toate au melange (espresso cu spumă de lapte), așa că din punctul meu de vedere ce face una mai bună decât altă sunt prăjiturile pe care le servesc și ambianța.
Cafe Central
Site: https://www.cafecentral.wien/en/

Cele mai bune prăjituri din Viena le-am mâncat aici – au at ât torturi tradiționale cât și prăjituri mai moderne, creative, cremoase și delicioase. Cafe Central a fost înființată în 1826, iar arhitectură clădirii este absolut superbă . Au și mâncare , nu doar prăjituri , deci puteți veni oricând . Noi am fost tot timpul fără rezervare și după câteva minute de stat la coadă am găsit loc.
Cafe Schwarzenberg
Site: https://www.cafe-schwarzenberg.at/geschichte/

Prima cafenea înființată pe Ringstrasse, deschisă în 1861 când bulevardul era încă în construcție. De atunci cafeneaua a purtat diferite nume, însă tot cafenea a rămas , iar arhitectură și designul locului reflectă asta . Aici puteți încerca Kaiserschmarrn, un fel de clătită pufoasă tăiată mărunt – e ceva tradițional la ei, însă dacă nu e pentru voi, au și ștrudel de mere și diferite torturi clasice.
Cafe Sacher
Site: https://www.sacher.com/en/restaurants/cafe-sacher-wien/

Cafeneaua și hotelul Sacher au fost înființate de fiul creatorului tortului Sacher, o prăjitură clasic vieneză . Blat de ciocolată , un strat de gem de caise, și crema de ciocolată, cu glazură de ciocolată. E dens, intens și merge perfect cu cafea.
Demel
Site: https://www.demel.com/en

Uneori torturile și prăjiturile în Austria, și vestul Europei în general, mi se par cam uscate. Oamenii ăștia nu însiropează torturile așa cum facem noi. La Demel însă au at âtea opțiuni cremoase încât îi pot ierta că nu au însiropat blatul. Că și cofetărie mi s-a părut cea mai ofertantă din Viena, după gustul meu.
Cafe Landtmann
Site: https://www.landtmann.at/en/cafe-landtmann.html

Una din cafenelele vechi de pe ring, aveți aici at ât priveliște cât și prăjituri delicioase. Locul a fost deschis în 1873, și este cunoscut pentru Maroniblute – niște cupe de ciocolată umplute cu piure de castane. Eu am mâncat aici o selecție de 3 mini felii de tort, pentru că nu pot rezistă să nu iau câte puț în din fiecare. Orice preferați , aveți multe opțiuni aici. Există desigur și cafenele moderne în Viena , cu cafea prăjită local, dacă va interesează mai mult partea de cafea decât partea de prăjituri. Câteva exemple sunt Jonas Reindl, Pelican Coffee, Fenster Cafe și sigur sunt mulți alții pe care abia așteptăm să îi încercăm.