
Viena are extraordinar de multe de oferit în ce priveș te mâncarea bună și este practic imposibil să nu gă se ști ceva să îți placă aici. De la mâncare tradițional austriacă , la restaurante vietnameze, indiene, italiene, americane și orice alt ă etnie va doriți , la restaurante cu stele Michellin sau cafenele și cofetării emblematice, în Viena poți să te răsfeți cu absolut tot ce îți imaginezi. Am selectat aici niș te restaurante iconice pentru Viena , cu feluri de mâncare tipice vieneze de care să te bucuri când ești aici.
Schweizerhaus
Site : https://schweizerhaus.at

Ce să mănânci aici: Ciolan cu salată de cartofi
Am mâncat până mi s-a făcut rău. Nu regret nimic, a fost super bun! Dacă sunteți fani șorici crocant executat perfect, aici trebuie să veniți. Oamenii au o operațiune impresionantă , niș te cuptoare gigantice unde se face acest ciolan la perfecție. Și o bandă de turnat bere la halbă , unde fiecare halbă era turnată de câte 3 barmani, care își pasau berea de la unul la altul, fiecare turna câte puț în până se umplea și ieșea un guler impresionant de spumă deasupra halbei. E bine să faceți rezervare, dar noi am găsit până la urmă și fără, cu un minim de așteptare.
Plachutta
Site : https://www.plachutta- wollzeile.at

Ce să mănânci aici: tafelspitz ( vită în supă de legume, cu garnitură de cartofi și spanac)
Se spune că era mâncarea preferată a împăratului Franz Joseph. Practic o supă de vită , din care mănânci întâi zeamă , iar carnea rămâne la urmă , de mâncat că fel principal alături de cartofi și spanac. Eu va pot spune că e bună și e ceva ce probabil doar aici veți mânca – eu una n-am văzut așa ceva în alte locuri. Nu e ceva nemaintalnit la gust, dar e inedit că servire și prezentare. Și dacă aveți de gând să încercați , Plachutta e restaurantul cunoscut pentru asta.
Figlmüller
Site : https://www.figlmueller.at/en/

Ce să mănânci aici: șnițel vienez
Cred că am auzit cu toții de șnițel vienez, iar cei de la Figlmuller se laudă că a lor este originalul, servit de acum 115 ani. Șnițel subțire din vită , învelit în pesmet crocant și servit cu lămâie lângă . De atunci și până acum sunt multe restaurante care fac un șnițel absolut delicios și e greu să nu nimerești unul care să îți placă . Totuși , dacă vrei să mergi la sigur cu unii care fac în principal asta de 100 de ani, atunci vii aici.
Puerstner
Site: https://www.puerstner.com/welcome-to-puerstner/

Ce să mănânci aici: gulaș austriac ( sau orice alt fel de mâncare cu spätzle)
Localul arată că o tavernă de pe vremuri, fiecare camera cu decorul ei specific. În general va trebuie rezervare, pentru că nu prea găsiți loc altfel. Locul e faimos pentru mâncarea gătită clasic austriacă , ce ar numi americanii “comfort food”. Găsiți aici tot felul de tocane sau mâncăruri cu sosuri, carne, cartofi, ceva care să te încălzească și să te facă să te simți bine. Gulașul austriac e o adaptare după cel unguresc și e interesant de încercat. Eu una prefer mâncărurile lor cu spätzle și sos de smântână. Deci vedeți ce va face cu ochiul și vouă , în special dacă mergeți în mai mulți aici.
Cafe Eiles
Site: https://cafe-eiles.at/en/

Ce să mănânci: ștrudel de mere
Recomand locul asta specific pentru ștrudel , ei spun că au o tradiție de peste 170 de ani în prepararea lui și este într – adevăr foarte bun. Fiind specialitatea orașului , sunt multe locuri care fac un ștrudel bun, însă această cafenea are și un decor tipic vienez și o arhitectură art deco care nu poate decât să va facă experiență mai plăcută.
Bonus: Clementine
Site: https://palais-coburg.com/en/culinary/clementine/

Ce să mănânci: prânzul (după 12)
Locul asta e mișto nu pentru vreun fel de mâncare, ci pentru că e într-o seră în curtea unui palat. Sigur, și mâncarea e bună, dar vine cumva pe locul doi după cât de mișto e locul în sine. Cel mai bine faceți rezervare, pentru că e un loc super căutat, sau fiți acolo la ora deschiderii. De fapt cafenelele merită un articol dedicat, pentru că vienezii au o lungă tradiție în cafea și au chiar niște cafele specifice lor. Și mai important de atât, au prăjituri bune!